1. Snijd de broccoli in roosjes, kook of stoom ze beetgaar, samen met de geschilde
    aardappelen. Hou ¼ mooie kleine roosjes apart. Pureer de rest met de gekookte
    aardappelen, breng op smaak met olijfolie, citroenrasp, peper en zout.
  2. Bak de tongschar gedurende 2 à 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Kruid met
    peper en zout.

  3. Maak de mousselinesaus. Klop de dooiers los met het citroensap en de room.
    Verwarm op een zacht vuurtje, blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Haal van
    het vuur en roer er de boter in vlokjes door. Breng op smaak met peper en zout.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

4

35 min


Allergenen info
Ei Ei
Vis Vis
Lactose Lactose

Ingrediënten
  • 4 tongscharren, panklaar 
  • 500 g broccoli 
  • 250 g zachtkokende aardappelen 
  • 2 el gehakte peterselie 
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd 
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 4 el gefrituurde uitjes
  • boter, om te bakken
  • Mousselinesaus: 4 eierdooiers • sap van 1 citroen • 50 g boter • 100 ml room

Aanverwante recepten

  • Gespecialiseerd in zeevruchtenschotels
  • 7/7 dagen bereikbaar
  • Meer dan 40 jaar ervaring