1. Neem een stoofpot en smelt er de helft van de boter in. Fruit er de gesnipperde ui
    en de prei in. Voeg de erwtjes toe en roerbak tot alles glazig gestoofd is, kruid met
    peper, zout en de tijm. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur
    zachter eens het kookt en laat onder deksel 25 minuten stoven.

  2. Verwarm de oven voor op 150°C. Leg de plakjes gerookte ham op een bakplaat
    bedekt met bakpapier. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven, tot de ham krokant
    gedroogd is.

  3. Mix de soep fijn, voeg de helft van de room toe, maar laat niet meer koken. Doe
    de rest van de room in een maatbeker. Bak de sint-jakobsvruchten in de rest van
    de boter aan elke kant ongeveer 1,5 minuut tot ze mooi kleuren maar binnenin nog
    wat glazig zijn. Kruid met peper en zout.

  4. Verdeel de soep over borden, leg in elk bord twee gebakken sint-jakobsvruchten
    en een reepje gedroogde ham. Schuim met een staafmixer de room tot luchtige
    belletjes en lepel wat van het schuim in de borden.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

4

40 min


Allergenen info
Vis Vis
Gluten Gluten
Lactose Lactose

Ingrediënten
  • 8 sint-jakobsvruchten 
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 preiwit, in ringen
  • 300 g erwtjes (diepvries)
  • 100 ml room
  • 800 ml kippenbouillon 
  • peper en zout 
  • ½ kl gedroogde tijm
  • 60 g boter

Aanverwante recepten

Weekdieren Weekdieren
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij
Mosselen natuur

Mosselen natuur

Onze mosselen worden zorgvuldig gespoeld waardoor ze al zandvrij zijn en ze dus snel klaar te maken zijn! Spoel…

  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in zeevruchtenschotels
  • Alles voor mosselfeesten