1. Kruid de filets aan beide kanten met peper en zout. Neem drie diepe borden. Doe
    de bloem in een eerste diep bord, klop de eierdooiers los in een tweede bord en
    meng de gehakte kruiden en panko in het derde bord. Wentel de visfilets eerst
    door de bloem, dan door het ei en daarna door de mengeling van panko en
    kruiden. Leg ze even op een bord, in de koelkast.

  2. Snijd de aardappelen in de schil in kwartjes en kook ze gaar in gezouten water.
    Bak ze daarna krokant in wat boter.

  3. Meng de geraspte wortel met de witte kool, rode ui en knolselder. Meng de
    mayonaise, mosterd en de zure room met de gedroogde cranberries en roer
    door de geraspte groenten.

  4. Bak de gepaneerde pladijsfilets aan beide kanten goudbruin in boter en olijfolie.
    Serveer met de gebakken aardappelen en de coleslaw. Lekker met een frisgroene
    salade erbij.

4

40 min


Allergenen info
Ei Ei
Vis Vis
Gluten Gluten
Lactose Lactose
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediënten
  • 800 g pladijsfilet
  • 4 el bloem 
  • 4 el gehakte kruiden (peterselie, dragon, koriander) 
  • 6 à 8 el panko (broodkruim) 
  • 2 eierdooiers
  • peper en zout
  • 4 aardappelen
  • groene salade (veldsla, waterkers, rucola)

Coleslaw:

  • 100 g geraspte wortelen
  • 100 g geraspte witte kool 
  • 100 g geraspte knolselder 
  • 1 kleine rode ui, in ringen 
  • 3 el gedroogde cranberries 
  • handvol scheutjes 
  • 3 el mayonaise 
  • 3 el zure room 
  • 1 kl mosterd 
  • peper en zout 
  • olijfolie en boter om te bakken

Aanverwante recepten

  • Gespecialiseerd in zeevruchtenschotels
  • 7/7 dagen bereikbaar
  • Meer dan 40 jaar ervaring