1. Verwarm de oven voor op 180°C. Paneer de hondshaai. Neem hiervoor 3 diepe
    borden. Strooi de bloem in het eerste bord. Meng 2/3 van de gehakte kruiden met
    de verkruimelde beschuiten en de peper en zout in het tweede bord. Scheid de
    eieren en hou de dooiers apart voor de saus. Klop de eiwitten los in het derde
    diepe bord.

  2. Spoel de hondshaaimootjes en laat uitlekken. Kruid de mootjes met peper en zout
    en wentel daarna door de bloem, tot elk stukje bedekt is met een laagje bloem.
    Wentel nadien door het losgeklopt eiwit en tot slot door de kruiden- en beschuitmengeling. Bak de gepaneerde hondshaai vervolgens in wat olijfolie tot ze aan
    elke kant gebakken zijn (ze mogen nog niet helemaal gaar zijn).

  3. Leg de kort gebakken hondshaaimootjes op een met bakpapier beklede ovenplaat
    en plaats ze nog 15 minuten in de oven.

  4.  Klop de dooiers los met het citroensap in een steelpannetje. Warm op au bainmarie (of op een heel laag vuurtje) en klop ondertussen de saus luchtig. Eens
    de saus begint te dikken, voeg je de boter in klontjes toe. Voeg de restjes van de
    gehakte kruiden toe en breng verder op smaak met peper en zout. Serveer als
    dipsaus bij de hondshaaimootjes.
  5. * Gebruik de waterkers als garnering.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

4

35 min


Allergenen info
Ei Ei
Vis Vis
Gluten Gluten
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediënten
  • 800 g hondshaai 
  • 2 el fijngehakte peterselie 
  • 2 el fijngehakte dragon
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el fijngehakte kervel 
  • 2 el bloem
  • 3 eieren
  • 2 verkruimelde beschuiten
  • 3 el olijfolie
  • 1 bosje waterkers
  • sap van 1 citroen
  • 80 g boter

Aanverwante recepten

  • Gespecialiseerd in zeevruchtenschotels
  • 7/7 dagen bereikbaar
  • Meer dan 40 jaar ervaring