Spiesje van zeeduivel met spek en rozemarijn
Op zoek naar een snel en lekker aperitiefhapje? Dit spiesje van zeeduivel met spek is een wip klaar en, geloof ons,…
1. Spoel de selderij en snijd in fijne schijfjes. Snijd de appel in dunne schijfjes en besprenkel met enkele druppels citroensap. Pel en snijd de rode ui in fijne ringen.
2. Maak een sausje met de mayonaise, tomatenpuree, cayennepeper, tomatenketchup, citroensap en cognac. Breng op smaak met zout en peper.
3. Kook de eitjes 7 minuten in kokend water en koel af in ijswater.
4. Verdeel enkele slablaadjes over de cocktailglazen. Schik er de appelschijfjes in en verdeel de selder over de glaasjes. Schep de garnalen in de glaasjes en werk af met eitjes, cocktailsaus en rode ui.
5. Kruid met peper, zout en serveer met een takje dille.
4
25
- 300 g grijze garnalen
- 1 appel (greenstar)
- 2 stengels witte selder
- 1 rode ui
- 4 eieren
- kropsla
- 2 takjes dille
Voor het sausje
- 4 el mayonaise
- 1 kl tomatenpuree
- 0,50 tl cayennepeper
- 2 el tomatenketchup
- 1 tl citroensap
- 1 kl cognac
- peper
- zout
Op zoek naar een snel en lekker aperitiefhapje? Dit spiesje van zeeduivel met spek is een wip klaar en, geloof ons,…
Maak eerst de marinade. Snipper de chilipeper, zonder de zaadjes, fijn. Doe de azijn, water en suiker met de…
Snijd de zeeduivel in vier gelijke langwerpige stukken. Kruid ze met peper en zout. Wikkel elk stuk in de rauwe ham.…