
Omloop Het nieuwsblad
Omloop Het Nieuwsblad Zaterdag 1 maart wordt het wielerseizoen opnieuw afgetrapt met Omloop Nieuwsblad. De finish…
Bestel nu uw mosselen, verse vis, schaal- en schelpdieren of een zeevruchtenschotel eenvoudig online via onze webshop!
Wij verzorgen de dagelijkse levering van verse mosselen, vis, en schaal- en schelpdieren aan restaurants, mosselfeesten en visfestijnen binnen een straal van 50 km rond Ninove.
In onze winkel vindt u een uitgebreid assortiment voor particulieren. Zoals verse mosselen, (gerookte) vis, en schaal- en schelpdieren. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor zeevruchtenschotels, diverse bereidingen en bijgerechten.
Maandag | Gesloten |
---|---|
Dinsdag | 08:30 - 18:30 |
Woensdag | 08:30 - 18:30 |
Donderdag | 08:30 - 18:30 |
Vrijdag | 08:30 - 18:30 |
Zaterdag | 08:30 - 17:00 |
Zondag | 08:30 - 12:00 |
Elk jaar, van januari tot maart, maken miljoenen skreien – een bijzondere en superlekkere kabeljauw – een indrukwekkende reis van 800 km vanuit de koude Barentszzee naar de warmere wateren rond de Lofoten-eilanden. Hier vindt een unieke, duurzame visvangst plaats, waarbij vissers geduldig wachten op de aankomst van deze ‘zwerfkabeljauw’. Dankzij de lange tocht is skrei slanker, steviger en smaakvoller dan gewone kabeljauw. Met het MSC-keurmerk voor verantwoorde visserij en strenge kwaliteitscontroles is skrei een echte delicatesse die je niet wilt missen!
Het visvlees van de kabeljauw is stevig maar laat makkelijk los als de vis gaar is. De smaak van kabeljauw is fijn en eindeloos te combineren. Kabeljauw kan goed worden gebakken, gegrild, gestoofd of gekookt. Kabeljauw wordt vaak gebruikt voor klipvis (gezouten en gedroogde vis), stokvis (gedroogde vis) en zoute vis (vis in pekel).Op de kop van de kabeljauw bevinden zich de lekkerste delen. Vooral de wangen en de keel zijn delicatessen op zich.
De alom bekende kibbeling wordt vaak gemaakt van deze wangen en keeltjes, maar ook andere vissoorten en delen van de kabeljauw kunnen als basis voor deze 'gezonde' snack dienen.
Omloop Het Nieuwsblad Zaterdag 1 maart wordt het wielerseizoen opnieuw afgetrapt met Omloop Nieuwsblad. De finish…
Het is een ultieme klassieker tijdens de feestdagen: de garnalencocktail. Maar ook op een doordeweekse dag scoor je…
Op zoek naar een snel en lekker aperitiefhapje? Dit spiesje van zeeduivel met spek is een wip klaar en, geloof ons,…