BBQ Bekijk nu ook de website van onze winkel in halle

BBQ

Het mooie weer is op komst, tijd voor een heerlijke VISBBQ!

Meer info »

Bekijk nu ook de website van onze winkel in halle

Voor de klanten in de regio Halle is er onze winkel Mar Y Seafood. Kijk snel op onze website voor meer informatie.

Meer info »

 

 Vis van de maand December : Tongschar

De tongschar is een platvis die behoort tot de scholachtigen. Kenmerkend is dat de tongschar een kleine kop bezit met een relatief groot achterlijf. Lokaal spreekt men ook wel van melktong, steenschol, steenschar en zelfs schartong. Gezien de verwijzing naar tong is dit door de nieuwe wetgeving betreffende de visbenamingen  verboden. Scharretong is een andere vissoort, wat dus nog meer verwarring kan stichten in het taalgebruik.

De tongschar groeit erg traag: de mannetjes 15 cm, de vrouwtjes 25 cm na 3 jaar. Extreem kan een lengte van 70 cm worden bereikt.

Hij komt wijd verspreid voor van IJsland tot de Golf van Gascogne. In de Noordzee vooral langsheen de Britse kusten. Er is weinig gekend over de omvang van ons bestand. Per jaar brengen onze vissers ongeveer duizend ton binnen.

De vis is het hele jaar door verkrijgbaar maar hij is op zijn best tussen juni en oktober. Wanneer de prijs van de Noordzeetong de pan uit rijst  is tongschar een interessant alternatief.

Het visvlees van tongschar kan vergeleken worden met dat van Noordzeetong, hoewel het iets zachter van structuur en iets smeuïger is. Meestal wordt tongschar ontveld en in dubbele filets (1 visfilet per kant) verkocht. Alle tongbereidingen zijn mogelijk. Tongschar kan u frituren, pocheren, stomen en bakken. Het visvlees van tongschar kan vergeleken worden met dat van Noordzeetong, hoewel het iets zachter van structuur en iets smeuïger is. Meestal wordt tongschar ontveld en in dubbel filets (1 visfilet per kant) verkocht. Alle tongbereidingen zijn mogelijk. Tongschar kan u frituren, pocheren, stomen en bakken.

 

NINOSEAFOOD MAANDINFORMATIEBLAD 

Hiermee willen wij U graag op de hoogte houden van onze activiteiten en nieuwe producten voor deze maand:

 

In deze donkere dagen kan het leuk zijn om nog eens een Zuiders gerecht op tafel te serveren. Meestal bevatten deze gerechten weinig calorieën omdat het voornaamste ingredient VERSE VIS is en zijn ze vrij eenvoudig te bereiden omdat ze ontstaan zijn uit “keukenrestenverwerking” dwz dat alle restjes uit de koelkast naar wens kunnen toegevoegd worden.

Een greep uit de mogelijkheden: Zarzuela uit Spanje, Bouillabaisse en Cotriade uit Frankrijk, Caldeirada en Cataplana uit Portugal.

Voor deze laatste beschikken wij over een speciale pan en speciale kruiden uit Portugal  om de bereiding des te authentieker te maken; het volstaat dit gerecht gedurende 20 minuten op een heet vuur te laten sudderen, het deksel eraf en smullen maar…

 

De ZEEUWSE GOUDMERK MOSSELEN blijven nog steeds lekker van smaak. Dit wordt nog genieten tot eind maart 2019 want pas dan eindigt het Zeeuws mosselseizoen.

 

Degusteer nu ook onze verse schelpjes; wij hebben steeds  KOKKELS, PALOURDES, AMANDES, MESMOSSELS, KREUKELS en BULOTS in voorraad.

Het zijn deze zeevruchten die voor extra smaak zorgen in de pasta, paella, vispannetje, caldeirada en cataplana.

 

Geniet ook nu van onze befaamde ZEEUWSE oesters! Rauw of in de oven, ze smelten in mond! Wij steken ze graag GRATIS voor U open maar hou er dan rekening mee dat ze toch binnen de 2 uur dienen geconsumeerd te worden om zo weinig mogelijk kwaliteitsverlies te lijden.

 

Deze maand is er ZARZUELA, dit is een winterse variant op de paella die we ook steeds op donderdag, vrijdag en zaterdag vers klaarmaken. Liefhebbers van paella kunnen uiteraard nog steeds, op bestelling, en per minimum 8 personen bij ons terecht.

 

 

  • VISPANNETJE of VIS-VOL-AU-VENT
  • VISSOEP en KREEFTENBISQUE
  • elke dag 4 huisbereide DAGSCHOTELS

Informeer U vanaf 9u ’s morgens op het nr 054/32 60 25.

 

Voor alle bereide  ZEEVRUCHTENSCHOTELS zie ook onze pagina bereidingen.